Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversiteli gençlerle 'Üniversite Buluşmaları'nda bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 'Üniversite Buluşmaları' kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Altay, Konya'nın tarihi ve kültürel mirasını, uluslararası projelerini ve öğrencilere yönelik hizmetlerini anlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversiteli gençlerle 'Üniversite Buluşmaları'nda bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Başkan Altay, Konya’nın yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirmeyi başarabilmiş nadir şehirlerden birisi olduğunu belirterek, “Çünkü şehirler bazı dönemlerde çok öne çıkmış ama sonra hayatını devam ettirememiş. Konya bu manada şanlı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan ve insanlığın ilk yerleşik şehri kabul edilen Çatalhöyük’le başlayan medeniyet o günden itibaren bugüne kadar Konya’da devam etmiş” dedi.

Başkan Altay, öğrencilere şehri yakından görmeleri tavsiyesinde bulunarak, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Alaaddin Cami, Eşrefoğlu Cami, Sultanlar Türbesi, Akşehir, Beyşehir ve Ereğli gibi tarihi ve doğal güzellikleri mutlaka ziyaret etmelerini istedi.

Başkan Altay, ayrıca Konya’nın bir öğrenci şehri olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin sosyal hayata katılmalarıyla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. “Özellikle Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde yapmış olduğumuz bina şu anda ‘Atmosfer’ ismiyle sizlere hizmet veriyor. Bu faaliyetlerimizi Büyükşehir Gençlik Meclisimizle yürütüyoruz. ‘Atmosfer’ sizlere ders çalışma imkanı sunuyor. Özellikle öğrenci toplulukları için fiziki mekan oluşturuyoruz ayrıca taleplerini değerlendireceğimiz bir mekanı da inşa etmiş olduk. Sizleri oraya bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, programın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak, kendilerine başarılar diledi.