Klasik tutkunları Meram'da

Meram Belediyesi, klasik otomobil tutkunlarını bir kez daha Meram'da buluşturuyor. Nostalji rüzgarı estirecek 'Klasik Otomobil Sergisi' 29 Eylül Cuma günü 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda açılacak. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yüze yakın aracın yer alacağı sergiye tüm klasik otomobil severleri davet etti.

Klasik tutkunları Meram'da

Meram Belediyesi, klasik otomobil severleri bir kez daha buluşturuyor. İlki geçtiğimiz yıl Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan sergi bu yıl da 80 Binde Devr-i Alem Pakı’nda gerçekleştirilecek. Konya Klasik Otomobilciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen sergi 29 Ekim Cuma günü saat 17.00’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Yüze yakın aracın  bulunduğu sergi ücretsiz gezilebilecek ve üç gün boyunca 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak. Sergiye toplu ulaşım araçlarıyla gelenler için de gün boyu Meram Otobüs Son Durak’tan servis hizmeti sağlayacak Meram Belediyesi, alanda çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 

BAŞKAN KAVUŞ; “SERGİYLE GEÇMİŞİ BUGÜNE TAŞIYORUZ”

Klasik otomobillerin sadece o dönemleri yaşayanlar için değil her yaş grubu için bir tutku olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu tutkuyu gerçeğe dönüştürmek isteyen herkesi sergiye davet etti. İkinci kez düzenlenen serginin, sadece bir dönemin tarihini yansıtmakla kalmayıp ziyaretçilerine nostaljik bir yolculuğa çıkaracağını da ifade eden Başkan Kavuş, “Bu araçlar, öncelikle hepimizin anılarını yeniden canlandıran, bizlere maziyi  anımsatan araçlar. Sergiyle geçmişi bugüne taşıyor, ziyaretçilerimize geçmişe yolculuk yaptırıyoruz. Böylelikle hatıralar canlanırken diğer taraftan da bu sevgiyi gelecek nesillere de taşıyoruz. Bu yıl ki sergimiz daha da zengin; Klasik otomobillerin yanı sıra insanımızın görür görmez anımsayacakları eski traktörler, minibüsler de yer alıyor. Tüm bu güzellikleriyle, sadece klasik severleri değil tüm hemşehrilerimizi bu güzel sergide ağırlamak bizim için de büyük keyif olacak. Bu güzel organizasyonda işbirliği için Konya Klasik Otomobilciler Derneği’ne şükranlarımı iletiyorum. Çocukları ve aileleriyle haftasonunda güzel bir anı biriktirmek isteyen hemşehrilerimiz 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın hemen yanıbaşındaki bu sergiyi kaçırmayacaklarından hiçbir şüphem yok” diye konuştu.