Kim Milyoner Olmak İster'de Tarihi Başarı! Konyalı Rabia 1 Milyon TL'yi Kazandı

ATV'de Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında 1 milyon TL'lik büyük ödülü kazanan ilk yarışmacı olan Rabia Birsen Göğercin, doğup büyüdüğü köyün de gururu oldu.

Kim Milyoner Olmak İster'de Tarihi Başarı! Konyalı Rabia 1 Milyon TL'yi Kazandı

Türkiye’nin en sevilen bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster’de tarihi bir başarıya imza atıldı. Konyalı Rabia Birsen Göğercin, yarışmada 11 soruyu doğru cevaplayarak, final sorusuna kadar gelmeyi başardı. 1 milyon TL değerindeki final sorusunu da doğru cevaplayan Göğercin, büyük ödülü kazanan ilk yarışmacı oldu.

Final sorusu şöyleydi: “Türkiye’deki 81 ilin adında bu 4 harften hangisi diğer 3’ünden daha az bulunur?” Göğercin, şıklar arasında yer alan A, E, R ve S harflerinden en az bulunanın S harfi olduğunu bildi ve 1 milyon TL’yi kazandı.

Köyünde Çilek Topluyor

Rabia Birsen Göğercin, elde ettiği başarıyla doğup büyüdüğü Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nin de gururu oldu. Göğercin’in ailesi ve yakınları, yarışmayı televizyondan heyecanla izledi. Göğercin’in yengesi Aysun Göğercin, yeğeninin başarısından duyduğu sevinci dile getirerek, kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Göğercin’in yaz aylarında köyüne geldiği ve dedesinin evinde kalarak sıla-i rahim yaptığı öğrenildi. Göğercin’in çilek sezonunda köyünde çilek topladığı da belirtildi.

Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Sözeri de Rabia’nın mahallede doğup büyüdüğünü anlatarak, “Kızımız yarışmayı kazandı, çok sevindik” dedi. Sözeri, Rabia’nın başarılarının devamını diledi.
kaynak: milliyet