Karatay'da doğa ile iç içe bir eğitim

Konya Karatay İlçe Belediyesi tarafından yapılan Tabiat Okulu hayata geçirildi.

Karatay'da doğa ile iç içe bir eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Şehir Parkı içerisinde oluşturulan Karatay Tabiat Okulu sayesinde ilçedeki ilkokullarda eğitim gören çocuklar; doğal yaşamın yanında tarım, çevre ile günlük hayatlarında ve okullarında kullanabilecekleri birçok bilgiyi uygulamalı bir şekilde öğrenebilecek.

UYGULAMALI EĞİTİMLER OLACAK

Dört ayrı derslik ve atölyeden oluşan projede öğrenciler; tarım ve çevre ile ilgili dikim ve ekim alanlarından arkeoloji, bilim ve sanat ile ahşaba yönelik zanaat atölyelerinde hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alacak.

EĞİTİME ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yapımında son aşamaya gelinen Karatay Tabiat Okulu’nda incelemeler yaptı. Proje hakkında bilgi alan Başkan Hasan Kılca, ilçenin eğitim hayatına önemli katkı sağlaması hedeflenen projenin Karatay’a hayırlı olmasını diledi.

EĞİTİME EN KISA ZAMANDA BAŞLANACAK

Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak eğitime yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları bağlamında milli eğitim müdürlüğümüze önemli destekler veriyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde çocuklarımız burada uygulamalı ile teorik olarak eğitim almaya başlayacaklar.

Çocuklarımız, hem toprakla ve canlılarla iç içe olacaklar hem de birçok atölye çalışmalarıyla okullarında gördükleri eğitimlerini pekiştirecekler. Konyamıza ve Karatay’ımıza uzun yıllar inşallah eğitim verecek. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karatay'da doğa ile iç içe bir eğitim
Karatay'da doğa ile iç içe bir eğitim
Karatay'da doğa ile iç içe bir eğitim