Kanun teklifi kabul edildi! milyonlarca telefon çöpe gidecek!

AK Parti'nin sunduğu kanun teklifi TBMM Adalet komisyonundan geçti. Kabul edilen kanun teklifi ile sinyal alınamayan telefonların kapanma süresi 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Geçen kanun teklifi ile çok sayıda cihazın çöp olması bekleniyor.

Kanun teklifi kabul edildi! milyonlarca telefon çöpe gidecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Adalet komisyonundan dikkat çeken iki kanun teklifi geçti. Bunlardan bir tanesi tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesinde dair kanun teklifi oldu. Diğer dikkat çeke kanun teklifi ise sinyal alınamayan telefonların pasife alınmasına dair verilen karardı.

HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILICAK

Tütün ürünleri ile ilgili geçen kanun teklifinin detayları şu şekilde; Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılabilecek.

PASİFE ALINACAK

Cep telefonları ile ilgili alınan karar ise şu şekilde; Bir yıl boyunca kesintisiz şekilde sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI’leri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak.

BAŞKA ŞAHSA AİT HATLA AKTİF EDİLEMEYECEK

Bu cihazların yeninden aktif olmasının tek yolu olacak. Bu cihazlar, son kullanıcısına ait bir hatla kullanıldığında başka işleme gerek duyulmadan tekrardan kayıtlı hale gelebilecek. Ancak başka bir şahsa ait hat ile aktif edilemeyecek.