Kamuda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri bu tarihte yapılacak

Kamuda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kamuda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri bu tarihte yapılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre kamuda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri 27 Ocak ve 17 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Ayrıca maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri ise 22 Aralık'ta tek seferde yapılacak.

KAMUDA ÇALIŞAN İŞÇİLER KİMLERDİR

Kadrolu işçi kamu görevlisimidir? Kamuda çalışan ne demek? İşçi kamu görevlisimidir? Belediye işçisi kamu işçisi mi? Kamu kurumunda işçi ne demek? İşte tüm bu soruların cevabı rasyonel haber'de.

Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir. Kamu görevlisi kavramı, kamu kesiminde çalışan, hukuki durumları birbirinden farklı tüm görevlileri kapsamakta. Tüm kamu hizmeti görevlilerini "memur" kavramı altında yer almakta. Her kamu görevlisi, memur değildir.