İstanbul'u sel bastı: Sıra Konya'da mı?

Bugün itibari ile İstanbul'un belli ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte Konya'da hava durumu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

İstanbul'u sel bastı: Sıra Konya'da mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Konya Ekim ayının ilk haftaları ve Eylül ayının son günleri bol yağış alacak.  Yağışlar önümüzdeki hafta sonu itibari ile Konya’da etkisini göstermeye başlayacak. Yarın Konya’yı güneşli bir hava beklerken hafta sonu Konya ovası hasret kaldığı yağışlara sonunda kavuşacak.  Yağışların gelmesiyle birlikte mevsim değerlerinin 2-3 derece üstünde olan hava sıcaklıkları Konya’da 12-13 dercelere kadar düşüş yaşayabilir. Konya’da önümüzdeki Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı itibariyle yeni haftaya ve Ekim ayına yağış alarak girecek.

İstanbul'u sel bastı: Sıra Konya'da mı? Konya ve merkez ilçelerde parçalı bulutlu olarak gösterilen hava tahminlerinin yanı sıra, Akşehir, Beyşehir, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kulu, Tuzlukçu, Yunak’ta gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.