İsrail-Hamas çatışmasından akaryakıta yansıma: Motorine zam geliyor!

İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmalar ve Brent petroldeki ani yükseliş, motorine 2 lira 23 kuruş zam getiriyor. Benzin fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor.

İsrail-Hamas çatışmasından akaryakıta yansıma: Motorine zam geliyor!

Son dönemdeki jeopolitik gelişmeler, akaryakıt fiyatlarını derinden etkiledi. Ukrayna - Rusya savaşıyla dalgalanmaların yaşandığı petrol piyasasında, İsrail ile Hamas arasında gerçekleşen çatışmalar da kritik bir rol oynadı.

12 Ekim tarihinden bu yana Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor. 85 dolar seviyesinden 90 dolar seviyelerine tırmanan Brent petrol, talep endişeleriyle bir süre düşüş gösterse de son çatışmalarla yeniden yükselişe geçti. Bu dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarına da yansıdı. Kısa süre önce iki defa üst üste indirim alan akaryakıt fiyatları, şimdi tekrar yukarı yönlü bir hareketle karşımıza çıkıyor.

Buna göre, bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 2 lira 23 kuruşluk bir zam gelecek. Ancak benzin kullanıcıları için bir değişiklik söz konusu değil. Motorin kullanan araç sahipleri, bu zammı dikkate alarak planlarını gözden geçirebilir.