İsrail, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin üçüncü ve son katını bombalayarak ağır hasara yol açtı. İsrail ile Hamas arasındaki savaş 24. gününde devam ederken, Gazze Şeridi'ndeki hastaneler İsrail'in hedefi haline geldi.

İsrail, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni bombaladı

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, Gazze’deki kanser hastalarına yönelik tek hastane olarak biliniyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen hastane 2017 yılında tamamlanmıştı. Hastanenin yönetimi, koronavirüs salgını sırasında Filistinli yetkililere devredilmişti.

Hastane müdürü Dr. Subhi Sekkik, İsrail’in saldırısından sonra yaptığı açıklamada, hastanenin çevresinin dün de bombalandığını belirtti. Sekkik, sağlık kompleksinin korunması ve İsrail saldırılarının durdurulması için Türkiye’den yardım istedi.

Gazze’deki sağlık idaresi sözcüsü Eşref el-Kudra da yaptığı açıklamada, Gazze’deki hastanelerin doluluk oranının yüzde 150’yi geçtiğini söyledi. Kudra, kapasitesi 700 kişilik Şifa Hastanesi’nde hasta sayısının 5 bine ulaştığını ve acil durumlar dışında tüm ameliyatların ertelendiğini ifade etti.