Instagram kullananlar dikkat: yeni güvenlik özelliği sizi ifşa edebilir

Instagram uygulaması, kullanıcılarına dolandırıcılık olaylarına karşı yeni bir güvenlik özelliği sunuyor. Bu özellik, 'Gözden Geçir' olarak adlandırılıyor ve şüpheli takip isteklerine karşı uyarı veriyor.

Instagram kullananlar dikkat:  yeni güvenlik özelliği sizi ifşa edebilir

 

Instagram’da artan dolandırıcılık olaylarına karşı “Gözden Geçir” özelliğini devreye aldı. Platforma dahil edilen yeni özellik, şüpheli takip isteklerine karşın kullanıcıları uyarıyor. Ancak dolandırıcılarla birlikte önüne gelene istek atıp DM gönderen Instagram çapkınları da filtreye takılıyor.

Dolandırıcıların Instagram hesabı çalmak için kullandıkları yöntemlerin başında kullanıcılara sahte mesajlar ve takip istekleri göndermek geliyor. Instagram da yeni güvenlik önlemiyle bu durumun önüne geçmek istiyor.

“Gözden Geçir” özelliğiyle dolandırıcılarla birlikte çapkınlar da ifşalanıyor

Dolandırıcılara karşı geliştirilen yeni güvenlik önlemiyle birlikte; Instagram üzerinden çok fazla Direkt Mesaj atan profillerin dolandırıcı olmasına karşı takip isteklerinin yanında, normal profillerde bulunan “kabul et” butonu yerine artık “Gözden Geçir” butonu yer alıyor.

Kullanıcılar “Gözden Geçir” butonuna tıkladığında ise "Olası dolandırıcılıkları fark et. Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol’’ uyarısıyla karşılaşıyor.

Instagram’ın dolandırıcılara karşı geliştirdiği güvenlik önleminin bu denli dikkat çekmesinin sebebi ise çapkınları da ifşalıyor oluşu. Zira önüne gelene mesaj atıp takip isteği gönderen çapkınlar da filtreye takılıyor ve takip isteklerinin yanında “Gözden Geçir” butonu bulunuyor.

Bu sayede kullanıcılar, sadece tanıştıkları veya arkadaştıkları kişilerden gelen mesajlara değil, herhangi bir profildeki kişiye de ulaşabilecekleri mesajlara dikkat etmek zorunda kalacaklar.

Instagram’ın bu yeni güvenlik özelliği, kullanıcıların hesaplarını korumak ve dolandırıcılık riskini azaltmak için tasarlanmıştır. Ancak yine de dikkatli olmakta fayda var. Kullanıcıların profil bilgilerini güncel tutmalarını, şüpheli mesajlara cevap vermemelerini ve hesap giriş bilgilerini paylaşmamalarını tavsiye ediyoruz.