İletişim Başkanlığı o iddiaya bugün açıklık getirdi

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden bu yana 'TOKİ tarafından yapılan Konya Dedemli evleri şu anda boş duruyor ve depremzedeler yerleştirilebilir' iddiası ortaya atılmıştı. İletişim başkanlığı o iddialar için açıklama yayınladı.

İletişim Başkanlığı o iddiaya bugün açıklık getirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;

“Konya'nın Hadim ilçesinde bulunan Dedemli Mahallesi'nde Bozkır Barajı'nın inşası sebebiyle mahalle sakinleri için Meram ilçesi Çarıklar Mahallesi'nde TOKİ tarafından 428 adet konut yapılmış ve 4 Eylül 2021'de çekilişle hak sahiplerine verilmiştir. İlgili konutların özel mülkiyet olması sebebiyle, taşınmazların tasarrufu konut sahiplerine aittir. Bölgede AFAD koordinasyonuyla herhangi bir tahsis söz konusu olmamakla birlikte; mahalle sakinleri şahsi tasarruflarıyla şu anda yaklaşık 70 konutu depremzedeler için tahsis etmiştir. "TOKİ tarafından yapılan Konya Dedemli evleri şu anda boş duruyor ve depremzedeler yerleştirilebilir” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.