İkramiyede son viraj! 700 bin kamu işçisini ilgilendiriyor

Kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri en son Kurban Bayramı'nda yapılmıştı. İkici ikramiye ödemeleri için tarih yaklaşıyor. Yapılan hesaplama sonucu asgari ücretli bir işçinin ikramiye ortalama 2 bin 4 lira olacak. Peki kamu ikramiye tarihleri nedir? Kamu ikramiyeleri ne kadar yatacak?

İkramiyede son viraj! 700 bin kamu işçisini ilgilendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkramiye ödemeleri için tarih yaklaşıyor. Kamuda çalışan işçilere her yıl ilave ödenen tediyeler (ikramiye) 52 günlük olarak veriliyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük bir ödeme daha yapılıyor.

Kamu işçileri ikinci 26 günlük ikramiyelerinin ilk yarısını da 4 Temmuz'da almış, kalan yarısı için Aralık ayını bekliyordu.

700 bin kamu işçisi kalan 13 günlük ikramiyelerini 16 Aralık'ta hesabında görecek.

FARKLI TUTARLAR YATIRILACAK

Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre, asgari ücretli bir işçiye 13 günlük ödemesi brüt 2 bin 804, net 2.004 lira olacak. Yani bu ay yapılacak en düşük ödeme 2.004 lira olacak. Maaşı brüt 7 bin 500 lira olan işçiye ise bu ay 13 günlük ödeme olarak brüt 3 bin 250, net 2 bin 323 lira verilecek.

OCAK'TA DA ZAM BEKLENİYOR

Kamu işçileri Ocak'ta da zam alacak. Maaşlara toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı yansıtılacak. Ayrıca geçtiğimiz Ocak ayındaki gibi bir refah payı verilmesi beklentisi bulunuyor.