İçişleri Bakanı Yerlikaya, Konya'da güvenlik toplantısı yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru Konya' güvenlik toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Mersin Uluslararası Limanı'nda 610 kilogram kokain ele geçirilmesiyle ilgili olarak, 'Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız.' sözünün şu ana kadarki en güçlü faaliyeti, operasyonu oldu. Allah'ın izniyle devam edecek, hiçbir şekilde durmayacağız.' dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Konya'da güvenlik toplantısı yaptı

Yerlikaya, terör, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Terör ve işbirlikçileriyle suçla kibirlenenlerle, çeteler ve zehir tacirleri, halkın huzurunu kast edenlerle mücadelelerinin yılın 365 günü gece gündüz devam edeceğini söyledi.

Yerlikaya, “Kafes” operasyonu kapsamında “Zaza Doğan” organize suç örgütünün çökertildiğini hatırlatarak, polisin operasyonlarının sürdüğünü dile getirdi. Konya’da son 120 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik 12 operasyonda 60 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, “Babaocağım şehrimde ve bütün vilayetlerimizde bir tane çetenin bile nefes almasını istemiyoruz. Adalete teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Yerlikaya, Konya’da zehir tacirlerine yönelik 1885 operasyon düzenlendiğini ve 2 bin 301 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti. Bu şüphelilerden 377’sinin tutuklandığını, 139’unun ise adli kontrol kararı verildiğini aktardı. Yerlikaya, “Göz aydınlığımız yavrularımızı, geleceğimiz, gençlerimizi, kıymetli vatandaşlarımızın hayatını zehretmeye tevessül eden bu şüphelilerin her birini bulundukları yerden satıcısından baronuna hiç fark etmez, bunları alacağız, götürüp Allah’ın izniyle şimdiye kadar yaptığımız gibi adalete teslim etmekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Mersin Uluslararası Limanı’nda 610 kilogram kokainin ele geçirildiğini anımsatarak, bu operasyonun zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarının en güçlü göstergesi olduğunu söyledi. Yerlikaya, “Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Güzel bir iş yaptılar. Allah’ın izniyle devam edecek, hiçbir şekilde durmayacağız.” dedi.

Yerlikaya, çağın en önemli sorunlarından birinin göç olduğuna işaret ederek, düzensiz göç ile göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadeleye odaklandıklarını kaydetti. Düzensiz göçle mücadele ederken yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa geçit vermediklerini vurgulayan Yerlikaya, “Milletimizin temiz siciline leke sürülmesine müsaade etmiyoruz. Gerek sosyal medyadan veya gerekse başka bir şekilde yabancı düşmanlığı, ırkçılık, nefret dili, bunları takip ediyoruz. Toplumumuzda bu noktalarda nifak sokulmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Yerlikaya, toplantı öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.