Hükümet torba teklif ile milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeler yapacak

AK Parti, ekonominin rahatlaması adına milyonları ilgilendiren düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Ekonomi ve daha birçok alanı kapsayan teklifler parça parça meclis gündemine taşınacak. Üç ayrı parça halinde meclisten geçirileceği söylenen torba teklifte şu düzenlemeler yer alacak kur korumalı mevduat sisteminin süresinin uzatılması, KYK kredilerinde sadece alınan ana paranın geri ödenmesi, Yurtlar Kurumu borçlarının faizinin silinmesi ve asgari ücretli için ise koruma kalkanı getirilmesi.

Hükümet torba teklif ile milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeler yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi alanında zor günler geçiren vatandaşın gözü geçecek torba teklifte. Hükümet üç ayrı teklifle dar gelirli vatandaşları rahatlatacak düzenlemeler getirecek.  Meclise sunulacak torba yasada, öncelik yoksul, engelli ve muhtaç vatandaşlara tanınacak. Gelirin asgari ücretin üçte birinin altına düşmemesi için koruma desteği programı getirilecek. Hükümet, torba yasa teklifini salı günü MHP’ye sundu. Üç parça halinde Meclis gündemine getirilmesi planlanan yasa teklifinin 40 maddelik ilk kısmı ekonomik düzenlemeleri içerecek.

KYK BORÇLARINA DÜZENLEME GETİRELECEK


KYK kredi borçlarına ait enflasyon farkları silinecek. Sadece alınan kredi geri ödenecek. İşverenlerin çalışanlarına verdiği elektrik ve doğal gaz desteklerinin bin liralık kısmı, gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. İşverenlerin çalışanlarına yemek yardımını nakdi vermesi sağlanacak. İhracatı 500 bin doların üzerinde olan firma temsilcilerine düzenlemeyle iki yeşil pasaport verilecek.

KUR KORUMALI MEVDUAT UZATILACAK

Düzenleme ile kur korumalı mevduat düzenlemesinin süresi 31 Aralık 2023’e kadar uzatılacak. 5 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki alacakların tasfiyesi sağlanacak. Öte yandan yurt dışı çıkış harcını 150 TL’den 300 TL’ye yükselten madde torbadan çıkartıldı. Yurt dışı çıkış harçlarının bedeli 150 tl olarak kalacak.