Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri 'Şeb-i Arus' Programıyla Tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Vuslat Vakti' temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, etkileyici 'Şeb-i Arus' programı ile sona erdi. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve birçok yerli ve yabancı misafir katıldı.

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri 'Şeb-i Arus' Programıyla Tamamlandı

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın Mesnevi sohbetiyle devam etti.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü öğretilerinin, dünya üzerindeki kaos ve ayrılıkların ortasında insanlığa ışık tutmaya devam ettiğini belirtti.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Filistin'deki zulme dikkat çekerek, Mevlana'nın insan sevgisi ve kardeşlik öğretilerinin günümüzde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.Programda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hazreti Mevlana'nın öğretilerinin insanı "hazreti insan" olarak görmeyi öğrettiğini ifade etti.Törende Türk tasavvuf müziği konseri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Mevlevi Ayini Şerifi gerçekleştirildi.

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, "Şeb-i Arus" programı ile duygu yüklü anlara sahne oldu. Programa katılan büyük isimler, Mevlana'nın öğretilerinin günümüzdeki önemine vurgu yaparak, insanlığın sevgi, hoşgörü, ve birlik içinde yaşama ihtiyacını dile getirdi. Tören, Türk tasavvuf müziği konseri ve Mevlevi Ayini Şerifi ile muazzam bir atmosferde sona erdi.