Hamsi sezonu açıldı, fiyatlar düştü

Rize'de balıkçılar, av yasağının bitmesiyle birlikte denize açıldı. Karadeniz'in en sevilen balığı hamsi, tezgahlarda yerini aldı. Geçen hafta 100 liradan satılan hamsinin fiyatı, 50 liraya kadar geriledi.

Hamsi sezonu açıldı, fiyatlar düştü

Balıkçı Yaşar Karasüleyman, deniz suyunun soğumasıyla birlikte hamsinin daha da bollaşacağını söyledi. Kilosunu 20 liradan satacaklarını belirten Karasüleyman, “Bu sene hamsi bol olacak. Hamsi severler için güzel bir haber” dedi.

Marmara’da hamsi bereketi, palamut yok

Balıkçılar, av yasağının kalkmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde hamsi bolluğu yaşadı. Geçen yıla göre hamsi üretimi iki kat artarken, palamut ise hiç görülmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa, balıkçılık sektörüne ilişkin bir açıklama yaptı. Arpa, bu sene Marmara Denizi’nde hamsinin bol olduğunu, ancak palamudun ise hiç olmadığını söyledi.

Arpa, “Bu sene hamside Marmara Denizi’nde bolluk var. Bu zaten beklediğimiz bir gelişmeydi. Gelen ürünün yaklaşık yüzde 70’ini hamsi oluşturuyor. Geçen yıl bu rakamlar daha düşüktü. Şu ankinin yüzde 50’sine yakın daha az bir miktarda balık gelmişti. Geçen yılın başat balığı palamuttu. Bu yıl palamut beklemiyoruz ve ilk gösterge de palamudun olmayacağını doğrular nitelikte” dedi.

kaynak: hürriyet