Hadim-Eğiste Viyadüğü Bu Tarihte Açılıyor!

Konya'da yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nün ne zaman açılacağı merak ediliyordu, tarih netleşti. Türkiye'nin En yüksek ayaklı olan viyadük açıldığında, Konya-Antalya arasındaki mesafe 2 saat 15 dakikaya kadar düşecek.

Hadim-Eğiste Viyadüğü Bu Tarihte Açılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keskin Virajlar ve yüksek rampalar nedeniyle ulaşımı yavaşlatan Eğiste Deresi geçişi kolaylaşacak.

Konya- Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçeleri arasında yapılan ve "Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü" olma özelliğiyle, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak.

EĞİSTE VİYADÜĞÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

Proje ile mesafe 4 kilometre kısalacak. Viyadüğün açılmasıyla Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'ya gelmesiyle 26 Kasım günü pek çok açılış yapılacak. Millet bahçesi, Eğiste Viyadüğü ile diğer yol projeleri ve pek çok kamu yatırımlarının toplu açılışı yapılacak.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Her yönüyle çok muhteşem bir hizmet oldu. Vatandaşlarımız Eğiste Deresi'nden zor şartlar altında geçiyordu. Özellikle kış aylarında o bölgede ulaşımın aksaması söz konusuydu. Ancak şimdi hem mesafe kısaldı hem ulaşım kolaylaştı. Vatandaşlarımız da viyadüğü kullanmak için can atıyor" ifadelerine yer verdi.

Viyadüğün kullanıma sunulması ise Aralık ayını bulacağı söyleniyor.