Gübre Fabrikaları hisseleri serbest düşüşe geçti

Borsa İstanbul'da işlem gören Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF) hisseleri, son günlerde düşüş yaşadı. Hisse senedi fiyatı, 19 Aralık 2023 tarihinde 291,75 TL'den kapanış yaptı. Bu, bir önceki kapanışa göre %9,95 oranında bir düşüş anlamına geliyor. Hisse senedinin günlük en düşük fiyatı da 291,75 TL oldu.

Gübre Fabrikaları hisseleri serbest düşüşe geçti

 

Hisse senedinin yatırımcılara yansıması olan piyasa değeri ise 108,21 milyar TL olarak gerçekleşti. Hisse senedinin F/K oranı ise -521,39 olarak hesaplandı. Bu oran, hisse senedinin değerinin borçluluklarından çok altında olduğunu gösteriyor.

Hisse senedinin düşüşünün arkasında ise devletin ortak olduğu Gübre Fabrikaları’nın %300 bedelsiz sermaye artırımı talebi İranlı ortak gerekçesiyle SPK tarafından reddedilmesi yatırım kararını etkilediği belirtildi3. Ünlü ekonomist Barış Soydan da bu konuda yaptığı paylaşımda, “Devletin ortak olduğu Gübre Fabrikaları’nın %300 bedelsiz sermaye artırımı talebi İranlı ortak gerekçesiyle SPK tarafından reddedilince hisse serbest düşüşe geçti, iki gündür taban.” dedi.

GÜBRF hissesinin teknik analizine baktığımızda ise mavi trend çizgisi üzerinde takip edildiğini ve 372 TL’ye kadar yükselebileceğini görüyoruz. Ancak destek seviyesi olarak 358,75 TL ve direnç seviyesi olarak 376 TL belirlenmiştir.

GÜBRF hissesinin gelecekte nasıl bir performans göstereceği ise piyasa koşulları ve şirketin finansal durumu ile ilgili olarak belirsizliğini koruyor.