Göktaş: 'Aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'da Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin açılış töreninde konuştu. Göktaş, bakanlık olarak engelli vatandaşlar için aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini belirtti.

Göktaş: 'Aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştiriyoruz'

Göktaş, Türkiye’nin vakıf geleneğinden gelen bir millet olduğunu ve Anadolu insanının irfanının tüm canlıları merhametle kapsadığını söyledi. Göktaş, hiçbir bedensel, zihinsel veya genetik farklılığın, bireyi ve ailesini tamamen temsil eden bir kimlik haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Göktaş, bakanlık olarak vizyonlarının, yalnızca günümüz sorun ve beklentilerine karşılık vermek olmadığını, hızla değişen dünyada geleceğin sosyal hizmet modellerini de en etkili şekilde hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti. Göktaş, Aile Dostu Bakım Modelleri ile 149 Umut Evi’nde 658’den fazla engelli vatandaşa hizmet sağladıklarını ve toplam 417 bakım merkezinde 35 bin 881 engelli vatandaşın hayatını güzelleştirdiklerini ifade etti.

 

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Türkiye Yüzyılı’nın, her bir vatandaşın refahını öncelediğini de dile getirdi.

Konuşmanın ardından, merkezin açılışı dua ve kurdele kesimiyle yapıldı. Göktaş, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.