Geçen sene 500 lira doğalgaz faturası ödeyen bu sene ne kadar ödeyecek? Bu kış sert geçecek!

Soğuyan havalarla beraber vatandaşlar, kara kara doğalgaz faturalarını düşünmeye başladı. En çok merak edilen konulardan bir tanesi ise geçen seneye oranla doğalgaz faturalarının bu sene ne kadar olacağı oldu. Peki geçen sene ortalama 500-600 lira doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaş bu sene ne kadar ödeyecek?

Geçen sene 500 lira doğalgaz faturası ödeyen bu sene ne kadar ödeyecek? Bu kış sert geçecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaş, geçtiğimiz kıştan beri sürekli doğalgaza zam haberleri okumaktaydı. Havaların soğumasıyla ‘doğalgaz’ faturaları artık kendini iyiden iyiye düşündürmekte.

Doğalgaza gelen zamlardan sonra geçen sene 500 lira ödeyen bir ev bu sene 1.500 lira ödeyecek.

Doğalgaz fiyatlarına geçen yıla göre tam yüzde 260 oranında zam geldi. İnternet Haber’de yer alan habere göre Apartman yönetimleri daire sakinlerini gelecek kallavi faturalara hazırlamak için mesajlar atmaya başladı. Yüksek faturaları görüp şoke olacaklara doğal gazın geçen kış ile bu kış birim fiyatı duyuruluyor.

2021 yılı Eylül ayında İGDAŞ tarafından kesilen faturada doğal gazın birim fiyatı 0.1786 TL/kwh. 2022 yılı Eylül ayında kesilen faturada ise doğal gazın birim fiyatı 0.4754 TL/kwh oldu. 2021 yılından 2022 yılına geçişte doğalgaz birim fiyatı yüzde 260 zamlandı.

GEÇEN YIL 500 TL ÖDEYEN BU SENE NE KADAR ÖDEYECEK?

Astronomik zamlar sonrası bu kış doğalgaz faturaları bütçeleri sallayacak. Geçen kış aylarında ortalama 500 lira ödeyen bir daire, bu yıl aynı orandaki kullanım için 1500 lira fatura ödeyecek. Kullanımın artması durumunda birim fiyatındaki artış sebebiyle çok daha yüksek tutarlı faturalar kesilecek.

Tabi bu faturalar şimdi için geçerli bundan sonra zam gelmesi durumunda faturalar daha da artacak.