Fitch Ratings, Türk bankalarının marjlarını artırdığını duyurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki bankacılık sektörünün yılın üçüncü çeyreğinde performansını iyileştirdiğini açıkladı. Fitch Ratings'in son üç ayı kapsayan Türk Bankaları Veri İzleme Raporu'na göre, makro ihtiyati düzenlemelerin sadeleştirilmesine yönelik adımlar, artan faiz oranları ve enflasyona endeksli tahvil kazançlarının beklenenden daha iyi olması gibi faktörler, bankaların marjlarını destekledi.

Fitch Ratings, Türk bankalarının marjlarını artırdığını duyurdu

 

Rapora göre, Türk bankaları yılın üçüncü çeyreğinde artan net faiz gelirleri, ticari kazançlar ve ücretler sayesinde karlılıklarını artırdı. Ayrıca, kredi kalitesi ve sermaye yeterliliği oranları da iyileşme gösterdi. Fitch Ratings, Türkiye’deki bankacılık sektörü varlıklarının yüzde 83’ünü oluşturan 13 bankayı kapsıyor.

Fitch Ratings, parasal sıkılaşma sürecinin kredi büyümesi üzerinde baskı oluşturduğunu, ancak bankaların yabancı para toptan fonlama/özkaynak dışı ortalama payının oldukça istikrarlı seyrettiğini belirtti. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu BB- olarak teyit etmiş ve görünümünü durağan olarak belirlemişti.