Fişekleri stada böyle sokmuşlar: kameraya yakalandılar

Stadyumda kalabalığın arasına işaret fişeği atılmış 1 kişi yaralanmıştı. Stadyuma fişeği sokarken kameralara yakalandılar. Fişekleri içeri sokan ambulans şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı

Fişekleri stada böyle sokmuşlar: kameraya yakalandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir derbisinde çıkan iğrenç olaylar Göztepe-Altay maçını erteledi 1 kişinin yaralanmasına neden oldu. Fişeğin özel Ambulans Şirketi çalışanları tarafından stada sokulma anı ortaya çıktı.

Fişeği taraftarlara götüren ambulans şoförü A.G.'nin, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'dan kaydı olduğu da belirlendi.

Spor Toto 1. Lig’in 15. hafta mücadelesinde Göztepe ve Altay, İzmir derbisinde karşı karşıya geldi. Karşılaşma golsüz eşitlikle devam ederken, maçın 19. dakikasında misafir tribününde bulunan Altaylı bir taraftar, Göztepeli seyircilerin olduğu bölgeye işaret fişeği attı. fişek, Mehmet Ç.’nin yüzüne isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralı taraftara, hemen sağlık görevlileri müdahale etti. Bu sırada maçın durduğu dakikalarda tribünden sahaya atlayan Göztepeli bir taraftar, korner direğini yerinden sökerek ambulansın önündeki Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırdı. Yerde kalan Altay kalecisi Özenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Maçın hakemi Emre Kargın’ın da isteğiyle iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti.

Fişeklerin stada sokulma anı kamerada Fişeğin stada sokulma anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde A.G. ve H.K. adlı 2 kişinin, sırt çantalarıyla stada giriş yaptığı anlar görüldü.

Maçtan 1 gün önce planlanmış: Ambulansın aranmamasından yararlanmışlar.

Ayrıca ambulans şoförü A.G.'nin polisteki ilk sözlü ifadesi de ortaya çıktı. A.G.'nin verdiği bilgiye göre, maçtan bir gün önce buluşan taraftar grubu, stada işaret fişeklerini götürmeye karar veriyor. Kimlikleri belirlenen 4 şüpheli, fişekleri Kemeraltı'ndan aldıktan sonra çanta içerisinde ambulans şoförüne teslim ediyor. Görevliler, fişekleri içeriye alıyor, sonra da içeriden bir taraftar çantayı alarak fişekleri taraftarlara dağıtıyor. Gözaltındaki F.E. ise maç sırasında Göztepe tribününe doğru fişeği ateşliyor.

Ambulans şoförü A.G. ifadesinde, "Bana gelip teklif ettiler, ben de kabul ettim. Sonra fişekleri içeriye aldım. Misafir takımın tuvaletinden biri gidip alacaktı onu, kimin aldığını bilmiyorum" dedi. Sürücünün daha önceki maçlar sırasında olay çıkardığı belirlendi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan toplam 21 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.