Fed faiz kararı son dakika haberi…

Eylül ayı Fed faiz kararı için artık saatler kaldı. 'Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak' sorusu gündemin en çok merak edilenleri arasında zirveye yerleşti. Fed faiz oranı yüzde 5,00 - 5,25 aralığı ile 22 yılın zirvesinde yer alıyor. Fed faiz kararı sonrası Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar Fed'in gelecek dönem atacağı adımlara ilişkin bir yol haritası sunacak. Analistler Fed faiz beklentisini açıkladı.

Fed faiz kararı son dakika haberi…

 

Yüzde 99 ihtimal verildi. Peki Fed faiz beklentisi ne oldu? Jerome Powell ne mesaj verecek? İşte piyasalardaki canlı rakamlarla beraber Fed faiz kararı öncesi bilinmesi gerekenler…

Fed faiz kararı bugün saat 21:00’da açıklanacak. Faiz toplantısı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell saat 21:30’da kameraların karşısına geçecek ve gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar verecek.

Fed faiz beklentisi yüzde 99 ihtimalle bankanın politika faizini sabit bırakması yönünde şekillendi. Analistler, ABD’de tüketici ve üretici enflasyonunun, beklentilerin üzerinde gelmesine karşın Fed’in Eylül ayında faizi sabit bırakacağı yönündeki beklentilerin değişmesi için yeterli olmadığını söyledi.

Fed faiz kararı altın fiyatları, döviz kurları ve kripto paralar başta olmak üzere piyasaları doğrudan etkilediğinden yatırımcıların odağında yer alıyor. Fed faiz oranları 22 yılın zirvesinde yer alıyor. Ekonomistler faiz kararından çok Jerome Powell’ın vereceği sinyallere dikkat çekti.

Fed faiz kararının ardından piyasalarda nasıl bir hareketlilik yaşanacağı merak konusu. Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının tonu ve içeriği, piyasaların gelecek dönemdeki beklentilerini şekillendirecek.

kaynak: sabah