EYT'lilerin ilk maaş ödemeleri başladı

EYT programı kapsamında işlemlerini tamamlayan emekliler, bugünden itibaren hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini alacaklar. Bayram ikramiyesi olarak tüm emeklilere olduğu gibi EYT'lilere de 2 bin TL ödenecek.

EYT'lilerin ilk maaş ödemeleri başladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri 17-26 Nisan tarihleri arasında ödenecek.

EYT’liler de bu tarihler arasında maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alacak. Bağ-kur kapsamında ödeme yapılacak olanların ödemeleri ise 17 Nisan'da yapılacak.

Tüm emeklilere olduğu gibi EYT’lilere de bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak verilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ BU YIL 2 BİN TL OLACAK

24 Mart tarihinde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltileceğini açıklamıştı. 2018 yılında Ramazan ve Kurban Bayramında ödenmeye başlanan bin TL olan bayram ikramiyesi, 2021 yılında 1.100 TL'ye yükseltildi ve 2022 yılında da 1.100 TL olarak devam etmişti.

Şimdi ise emekliler hem Ramazan hem de Kurban Bayramında 2.000 TL ikramiye alacaklar. Bu düzenlemeye göre, EYT kapsamındaki emekliler de dahil olmak üzere, toplamda 15.6 milyon emekli faydalanacak.