Eski bakanın annesinin evi yandı, hastaneye kaldırıldı

  Konya'da bir apartmanın 8'inci katında çıkan yangın, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın annesinin yaşadığı daireye sıçradı. Yangın sırasında evde bulunan Elvan'ın annesi, kardeşi, yeğeni ve ablası ile bir bina sakini dumandan etkilendi. Hastaneye kaldırılan Elvan'ın annesi, kan değerleri yüksek olduğu için gözetim altında tutuluyor.

Eski bakanın annesinin evi yandı, hastaneye kaldırıldı

Yangın, dün akşam saatlerinde merkez Meram ilçesindeki bir sitede meydana geldi. Sitedeki 11 katlı apartmanın 8’inci katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede üst katlara yayıldı. Dumanları gören vatandaşlar, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken polis ekipleri de çevre güvenliği alarak binayı tahliye etti. Apartmanın 9’uncu katında oturan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın annesi Samiye Elvan ile evde bulunan kardeşi Osman Elvan , yeğeni Nuri Taha Elvan  ile 10’uncu katta oturan ablası Ayşe Hayriye Servi , yeğeni Sema Servi  ve bina sakini Recep Çetin dumandan etkilendi.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından dumandan etkilenen 6 kişi, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Samiye Elvan’ın kan değerlerinin yüksek çıktığı ve düzelmesi için kontrol amaçlı gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Elvan’ın yakınları ve bina sakini Recep Çetin’in ise yapılan kontrollerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırma başlatıldı. İtfaiye ve polis ekipleri, yangının elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Yangının kesin nedeni, ekiplerin düzenleyeceği raporun ardından belli olacak.