Ereğli'de Sel Felaketini Yerinde İnceleyen Bakan Yerlikaya: Devletimiz Milletimizin Yanında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz Ereğli'de yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, selden etkilenen vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Yerlikaya, zarar tespit çalışmalarına hemen başladıklarını ve 11 kayıp denizcinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ereğli'de Sel Felaketini Yerinde İnceleyen Bakan Yerlikaya: Devletimiz Milletimizin Yanında

Bakan Yerlikaya, Karadeniz Ereğli'de , sel felaketinin boyutları hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Sel felaketinden dolayı 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 vatandaşımız da kayıp. Kayıp vatandaşlarımızın 10’u denizde, 1’i karada. Denizde kaybolan vatandaşlarımızın 9’u balıkçı, 1’i de deniz polisi. Karada kaybolan vatandaşımız ise bir iş makinesi operatörü. Arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah kayıp vatandaşlarımıza sağ salim ulaşacağız.”

Bakan Yerlikaya, sel felaketinin neden olduğu hasarın tespiti için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla görevlerinin başında, milletimizin yanında. Zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapacağız. Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Bakan Yerlikaya, selden etkilenen mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla ve esnaflarla görüştü. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara ve esnaflara devletin yanlarında olduğunu ve zararlarının karşılanacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara ve esnaflara moral verdi.