Erdoğan liderliğindeki Kabine, Gazze, faiz ve evlilik kredisi konularını görüştü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye'nin bölgeye 'garantörlük' teklifi ve ekonomik gündem ele alındı.

Erdoğan liderliğindeki Kabine, Gazze, faiz ve evlilik kredisi konularını görüştü

Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kabine üyeleri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı ve Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı. Açıklamada, Türkiye’nin bölgede ateşkes sağlanması için uluslararası toplumla işbirliği içinde olduğu ve İsrail ile Hamas arasında “garantörlük” teklifinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Kabine toplantısında Merkez Bankası’nın son faiz artırımı kararının ekonomiye yansımalarının değerlendirildiği ifade edildi. Enflasyonla mücadelede kararlılık vurgulanan açıklamada, fahiş fiyat uygulayanlara karşı denetimlerin artırılacağı kaydedildi.

Kabine toplantısında ayrıca, faizsiz evlilik kredisi ve BAĞ-KUR prim gün sayısı ile ilgili çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.