Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını resmi olarak duyurdu.

Elon Musk, Twitter'ı 44 Milyar Dolar'a satın aldığını twitter hesabından duyurdu ve bir mesaj yayınladı.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını resmi olarak duyurdu.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süredir beklenen satın alım sonunda gerçekleşti. Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, Twitter’ın yeni sahibi oldu. Elon Musk’ın Twitter satın alımının ne zaman sonuçlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Elon Musk Twitter hesabı'nda yaptığı açıklamada; "Twitter'ı alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak istedim. Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı. Twitter'ı almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var. Bitmek bilmeyen tıklama arayışında, geleneksel medyanın çoğu, parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için, bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi, ancak bunu yaparken diyalog fırsatı kaybedildi." dedi.

"AMACIM PARA KAZANMAK DEĞİL İNSANLARA YARDIM ETMEK..."

Elon Musk; "Bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Ve bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum. Bununla birlikte, Twitter açıkçası, her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Arazi yasalarına bağlı kalmanın yanı sıra, platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı." dedi.

TWİTTER REKLAMVERENLERİNE MESAJI VAR

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından hiç haberdar olmadığınız, ancak sizin için doğru olan bir hizmet, ürün veya tıbbi tedavi gösterebilir. Bunun doğru olması için, Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek önemlidir. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dir, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir! Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.