Dijital Vergi Dairesi'ne geçiş süreci başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi işlemlerini kolaylaştırmak ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için geliştirilen Dijital Vergi Dairesi'nin 2024 yılında devreye alınacağını duyurdu. Şimşek, bu sistem sayesinde mükelleflerin vergi dairesine gitmeden tüm işlemlerini elektronik ortamda yapabileceklerini, yapay zeka uygulamalarından faydalanabileceklerini ve teminat olarak sigorta şirketlerince verilen kefalet senetlerini kullanabileceklerini söyledi.

Dijital Vergi Dairesi'ne geçiş süreci başlıyor

Şimşek, Dijital Vergi Dairesi’nin “dijital.gib.gov.tr” adresinden hizmet vereceğini belirterek, “Dijital Vergi Dairesi, beyanname, bildirim, dilekçe gibi belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi ve bu belgelere ilişkin işlemlerin sonuçlarının elektronik ortamda sunulması ile vergilendirmeye ilişkin ödevlerin yerine getirilmesinde kolaylıkla kullanılabilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen ve halihazırda her birisine farklı internet adresinden giriş yapılabilen İnteraktif Vergi Dairesi, Elektronik Beyanname Sistemi, İnternet Vergi Dairesi ve Hazır Beyan Sistemi gibi uygulamalara artık Dijital Vergi Dairesi üzerinden erişilebilecek” dedi.

Şimşek, ayrıca elektrikli araçlara hizmet sağlayan şarj ağı ve şarj istasyonu işletmecilerinin e-fatura uygulamasına dahil olacağını, akaryakıt alımlarında ise Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile plakaların otomatik olarak yeni nesil yazar kasalara iletilmesinin sağlanacağını açıkladı. Şimşek, bu sistemlerin 2024 ve 2025 yıllarında zorunlu hale geleceğini ifade etti.
Kaynak: milliyet