Deprem tatbikatı nasıl olacak, ne kadar sürecek?

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 12 Kasım 2022'de tüm Türkiye'de çök-kapan-hayata tutun deprem tatbikatı yapılacak. Deprem tatbikatının ne kadar süreceği ve neler olacağı ise merak ediliyordu. İşte detaylar...

Deprem tatbikatı nasıl olacak, ne kadar sürecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de ilk kez yapılacak olan Deprem Tatbikatı 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18.57'de gerçekleşecek. Kurulan sistem ile tüm Türkiye’ye aynı anda Radyolarda, televizyonlarda tatbikat anonsu geçilecek.

DEPREM TATBİKATI NEDEN YAPILIYOR?

AFAD 'Afetlere dirençli toplum oluşturma' vizyonu kapsamında bilgilendirme amaçlı çalışmalar yürütüyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar toplamda 66.202 tatbikat icra edildi. 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

DÜZCE DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDEYDİ?

1999 Düzce Depremi, 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan deprem. 30 saniye süreyle etkili olan deprem, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna'dan da hissedildi.

TATBİKAT SÜRECİ NASIL OLACAK?

- AFAD'ın iPhone ve Android cihazlara göndereceği "Hayati Uyarı Bildirimi" ile saat 18.57'de Tatbikat başlayacak.

- Gelen mesajların ardından toplumun iyice paniğe kapılmasını istemeyen AFAD; Duraklar, metro ve bilimum toplu taşıma araçlarında sivil savunma ikaz-alarm ve acil durum sireninin kullanılmayacağını açıkladı. Yine de bir sürprizle karşılaşmak mümkün!

- Radyolarda, Televizyonlarda eş zamanlı anonslar yapılacak.

- 81 ilimizde, valilerimizin bulunduğu alanlardan canlı bağlantılar yapılacak.

- Sirenler ve Anonsların yaklaşık 1 dakika sürmesi bekliyor.