Davut Gül İstanbul Valisi Olarak Atandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Ayrılmasıyla Boşalan Göreve Gaziantep Valisi Davut Gül Getirildi

Davut Gül İstanbul Valisi Olarak Atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İletişim Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile Gaziantep Valisi Davut Gül'ün İstanbul Valisi olarak atandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın görevinden ayrılmasının ardından boşalan İstanbul Valiliği'ne Davut Gül getirildi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davut Gül'ü İstanbul Valisi olarak atadığı belirtildi.

Davut Gül'ün yeni görevine başlamasıyla birlikte İstanbul'un yönetimi ve valilik sorumluluğu kendisine devredilecek.

Davut Gül, 1974 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Horasan'da tamamladıktan sonra Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi'nden mezun oldu. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Gül, 2000 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Kariyeri boyunca Muğla - Kavaklıdere ve İzmir - Kemalpaşa ilçelerinde kaymakam vekilliği yapmış olan Gül, ayrıca İngiltere'de yurtdışı stajı gerçekleştirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimi almıştır. Çeşitli kaymakamlık görevlerinin ardından Sivas Valisi olarak görev yapmış ve 2018 yılında Gaziantep Valiliği'ne atanmıştır.

Davut Gül, Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'ne layık görülmüştür. Evli ve iki çocuk babası olan Gül, İngilizce bilmektedir.

Davut Gül'ün İstanbul Valisi olarak atanmasıyla birlikte İstanbul'un yönetimi ve ilin gelişimi konusunda önemli sorumluluklar üstleneceği beklenmektedir.