CHP GERÇEKTEN MUHALEFET Mİ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuyu twitter hesabından yorumladı.

CHP GERÇEKTEN MUHALEFET Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın anayasaya aykırı bir şekilde 3. Kez aday olasının önünü açmayacaklarını ve destek vermeyeceklerini açıklayan CHP’den kendilerine yakışan ve beklenen U dönüşü geldi. Geçen günlerde CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır; “Tayyip Erdoğan 2023’de son kez seçime gireceğini açıklamış. Anayasanın 101. Maddesi ve Cumhurbaşkanlığı seçim kanunu sana 2023’te bile imkânsız diyor beyefendi!” sözlerini kullanmıştı. Daha bu sözlerin etkileri geçmeden CHP sözcüsü Faik Öztrak dün yaptığı açıklamada “Bizim kanaatimiz nisan başına kalmadan yapılacak her erken seçim teklifine ‘tamam’ demek yönündedir.” dedi. Bu açıklamalarla CHP bir kez daha U dönüşü yaparak Erdoğan’ın 3. Kez adaylığına yeşil ışık yaktı.

CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın “Bizim kanaatimiz nisan başına kalmadan yapılacak her erken seçim teklifine ‘tamam’ demek yönündedir.” Şeklindeki açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan yanıt gecikmedi.

Özdağ twitter hesabından yaptığı açıklamada “Öztrak CHP’nin AKP’den Nisanda yapılacak seçim teklifi gelirse gereken 360’ı tamamlamak için TBMM’de oy vereceklerini açıkladı. CHP, Erdoğan’ın anayasaya karşı hile ile aday olmasını meşrulaştıracak. İthal seçmene karşı çıkmayan, Erdoğan’ın adaylığını meşrulaştıran CHP muhalefet mi?” dedi.

Bu açıklamaların ardından CHP yönetiminden henüz bir cevap gelmedi. Peki, sizce CHP gerçekten muhalefet mi? CHP, 3. Kez aday olamayacak Erdoğan’ın aday olmasının önünü açarak, bu ülkeye ne tür bir iyilik yapmış olur? Sizce bu kime yarayacak bir siyasi hamle?