Cevdet Yılmaz: Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 'Bu konuda da tüm adımları kararlı bir şekilde akıyoruz, atmaya devam ediyoruz. İnşallah enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz' dedi.

Cevdet Yılmaz: Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz

Yılmaz, AKP Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda konuştu. Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinen Yılmaz, Türkiye’nin Filistin davasının yanında olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti oluşmadan, iki devletli çözüm gerçekleşmeden bu bölgede hiç kimse güvende olmayacak” diye konuştu.

Yılmaz, hükümetin ekonomik politikalarını da anlattı. Türkiye’nin son 20 yılda büyük bir büyüme kaydettiğini belirten Yılmaz, enflasyonun ise birinci öncelikli sorun olarak görüldüğünü söyledi. Yılmaz, “Reel tarafta çok büyük başarılar sağladık. Ama bu arada enflasyonumuz arzu etmediğimiz düzeylere geldi. Bunu da bir sorun olarak görüyoruz. Bu konuda da tüm adımları kararlı bir şekilde akıyoruz, atmaya devam ediyoruz. İnşallah enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yerel seçimlerin önemine de değindi. Bir önceki seçimde istedikleri başarıyı bulamadıklarını kaydeden Yılmaz, teşkilatlardan vatandaşları iyi dinlemelerini ve hakikatleri anlatmalarını istedi. Yılmaz, “Çok çalışın ama çalışırken akıllı çalışın, bu çok önemli” dedi.

kaynak:sözcü