Cevdet Yılmaz: Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde konuştu. Yılmaz, emeklilik yaşı ile ilgili bir değişiklik öngörmediklerini belirterek, 'Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok' dedi.

Cevdet Yılmaz: Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok

Yılmaz, Türkiye’nin 2053 yılına kadar demografik fırsat penceresinde olduğunu, yaşlanmadan zenginleşmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin en yüksek insani gelişmişlik grubunda yer alan ilk 50 ülke arasında olduğunu ancak bunu daha da ileriye taşıması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, orta vadeli programda 2026 yılı itibarıyla Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler ligine katılacağını öngördüklerini söyledi. “Kolay değil orta geliri geçmek çünkü eşikler her zaman zordur. Türkiye başaracak ve yaşlanmadan zenginleşecek, benim burada hiç tereddüdüm yok” diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca yabancı istihdamı ihtiyacının olduğunu, düzensiz göçle mücadele ederken düzenli göçü iyi planlamak gerektiğini kaydetti. Türkiye’de ikamet eden yabancı sayısının 4,7 milyon olduğunu bunlardan 3,3 milyonunun Suriyeli göçmen olduğunu açıkladı.