Cevdet Yılmaz'dan memur ve emekliye zam müjdesi: Yüzde 50'ye yakın artış olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın artacağını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de enflasyona göre zam alacağını söyledi.

Cevdet Yılmaz'dan memur ve emekliye zam müjdesi: Yüzde 50'ye yakın artış olacak

 

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesinin ardından memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde altı aylık enflasyon rakamları etkili olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da açıklayacak. TÜİK’in verilerine göre, kasım ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de yüzde 33,66 artış kaydedildi. Bu durumda, maaşlara yapılan yüzde 6’lık zam oranı aşıldığı için enflasyon farkı ödenecek. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak.

Sabah gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur maaşlarının zam oranına ilişkin önemli mesajlar verdi. Yılmaz, memur zammının, Orta Vadeli Program’da (OVP) tahmin edilen yüzde 65 enflasyon oranının gerçekleşmesi halinde yüzde 50’ye yakın seviyede oluşacağını kaydetti. Yılmaz, “Aralık enflasyon oranı ocak ayında belli olduktan sonra zam oranı da netleşecek. Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50’ye yakın çıkıyor.” dedi.

Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacağını belirtti. Ancak bu grubun aylıklarının yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacağını ifade etti. Yılmaz, “Alt gelir grupları için mali imkânlarımızı zorlayacağız. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkemiz belli. Bu noktada en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olan da var, az primle emekli oldukları için kök aylığı 3 bin 500-5 bin olduğu halde 7 bin 500 alan da var. Bu durumda olanlar için çalışılıyor. Ama mutlaka düşük gelirlileri gözeteceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın artacağını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de enflasyona göre zam alacağını söyledi. Yılmaz, enflasyonun yılsonunda yüzde 65 civarında gerçekleşeceğini, ancak 2024’ün ortasından itibaren belirgin şekilde düşeceğini de vurguladı. Yılmaz, “Önemli olan enflasyonda beklentileri kırmak.” dedi.