Çalışan emekliler sevindi: 5 bin TL ikramiye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanacağını açıkladı. Bu karar, çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklisi başta olmak üzere 4 milyon 680 bin emeklinin yüzünü güldürdü.

Çalışan emekliler sevindi: 5 bin TL ikramiye geliyor

 

Erdoğan, geçen ay çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin liralık ilave ödeme kararı aldıklarını hatırlatarak, bununla ilgili kanun teklifinin meclisten geçtiğini ve 10 milyon 430 bin emeklinin hesabına ödemelerin yatırıldığını söyledi. Ancak emeklilerin bir kısmının dışarıda bırakılmasının kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, “Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, çalışan emekliler de 5 bin liralık ikramiyeden yararlanabilecek. Bu karar, Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle verilen ikramiyeden çalışan emeklilerin kapsam dışında bırakılmasına tepki gösteren emeklileri memnun etti.