Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı

Son Dakika: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Açıklamada, "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor.

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ NE KADAR?

Lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL verilecek.

Burs ve Öğrenim Kredisi Aynı Anda Alınır mı?

Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz

Burs Krediye Döner mi?

Not ortalaması 2 puanın altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.

2. Kez Burs ve Öğrenim Kredisi Alabilir miyim?

KYK'dan daha önce katkı yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler (iki yıllık bir okulu yada 4 yıllık bir okulu okusun fark etmez) bir daha katkı yada öğrenim kredisi alamazlar. Ancak önlisanstan bir lisans programına geçen öğrenciler intibak programı hariç olmak üzere katkı kredisi alabilirler.