Bayram öncesi uçak ve otobüs biletlerinde yüzde 40-50 arası fiyat artışı

Vatandaşlar, Ramazan Bayramı için uçak ve otobüs bileti araştırması yaparken, şehirlerarası ulaşım için oluşan hareketlilik de artıyor. Bayram öncesinde, kara ve hava yolu ulaşımında ortalama yüzde 40-50 arası bir fiyat artışı görülüyor. Uçak ve otobüs bilet fiyatlarına ilişkin son bilgilerin takibi devam ediyor.

Bayram öncesi uçak ve otobüs biletlerinde yüzde 40-50 arası fiyat artışı

Ramazan Bayramı'ndaki hareketlilik nedeniyle kara yolu ulaşımında fiyatların artması bekleniyor.

İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğu, bayram haftasına girdiğinde bir gün arayla yüzde 50'nin üzerinde fiyat değişimi yaşanması bekleniyor.

Aynı şekilde İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolculuğu da bayram haftasında yüzde 66'ya kadar zam yapması bekleniyor. Fiyat değişimlerinin pek çok firmada benzerlik göstermesi bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI HEMEN HEMEN AYNI KALDI

Haberde, yapılan araştırmalar sonucu otobüs bilet fiyatlarının motorin fiyatlarından daha fazla artış gösterdiği ve motorin fiyatlarının 1 ay içerisinde 50 kuruşluk bir azalış göstermesine rağmen otobüs bilet fiyatlarının yüzde 40-50 oranında arttığı belirtildi. Fiyat artışlarının sadece akaryakıt maliyeti kaynaklı olmayabileceği de vurgulandı.

UÇAK BİLETİ FİYATLARI NE DURUMDA?

Uçak bilet fiyatları için de vatandaşlar arasında araştırmalar yapılıyor. Habere göre, bir havayolu şirketinde 13 Nisan'da İstanbul Havalimanı-İzmir Adnan Menderes Havalimanı arasındaki yolculuğun bilet fiyatı öğlen saatlerinde 1.163 TL'ydi ve 14 Nisan'da aynı şirketin aynı güzergahının bilet fiyatı da 13 Nisan'dakiyle birebir aynı kaldı, yine 1.163 TL oldu. Ancak aynı şirketin bayram haftasındaki fiyatları 1600 TL'ye kadar çıkmış olsa da, zam oranı otobüs bilet fiyatlarındaki zam oranının altında kalmış.

Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İzmir'e gerçekleştirilecek olan bir uçak yolculuğunda farklı bir havayolu şirketi tercih edildiğinde, 13 Nisan'da bilet fiyatı 1.024 TL iken, 14 Nisan'da aynı yolculuğun fiyatı 1400 TL'ye çıkmış ve bilete 1 günde yüzde 40'a kadar zam gelmiş.