Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz Antakya, Hatay'ın bazı ilçeleri, Maraş, Adıyaman birçok yerde adeta yeni şehirler kuracağız.' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz

Bakan Çavuşoğlu, Antakya, Hatay’ın bazı ilçeleri, Maraş, Adıyaman birçok yerde adeta yeni şehirler kuracağız.

Biz uluslararası toplumun bu güne kadar verdikleri ve bundan sonra da verecekleri destekler için teşekkür ediyoruz" dedi.

'ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN AYNİ YARDIM GELİYOR'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, uluslararası yardımlara ilişkin, "Arama-kurtarma konusunda yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 102. 90 ülkeden ekip geldi.

Şu an sahada 13 ülkeden ekipler var. Arama-kurtarma çalışmalarını tamamlayan ülkelerin ekipleri dönüş yaptı. Bunun yanında çok sayıda ülkeden ayni yardım da geliyor, biz de yurt dışındaki misyonlarımız ile birlikte bunların Türkiye’ye getirilmesi konunda çalışıyoruz" dedi.

'HATAY TEMSİLCİMİZE HENÜZ ULAŞAMADIK'

Çavuşoğlu, Hatay’da Rönesans apartmanında kalan bakanlığın Hatay temsilcisi Devrim Öztürk'e henüz ulaşılmadığını da söyleyerek, "Severek gitmişti, severek işini yapıyordu; ama henüz kendisine ulaşamadık. O binada henüz kendisine ulaşılamayan kişiler var. 114 binden fazla çadır taahhüdü aldık. Yurt dışından 58 bin civarında çadır satın aldık.

YURT DIŞINDAN 495 KONTEYNER GELDİ

90 binden fazla çadır yurt dışından ülkemize geldi. Sevkiyatı planlanan çadır sayısı 44 bin. Çadır önemli; ama 1 yıl boyunca yeni konutlar yapılana kadar vatandaşlarımızı çadırda barındırmak istemiyoruz, konteyner kentleri kurmak istiyoruz. Yurt dışından gelen konteyner sayısı 495. Konteynerleri getirmek o kadar kolay değil, yurt dışından gemilerle yola çıkıyorlar. 1000 civarında konteyner yolda, 10 bin konteynerin de Türkiye’ye gelmesi için planlamaları yapmış durumdayız.

Her ülkeden kampanyalar başlatıldı. Türkiye’de de her yerde konteyner üretimi konusunda devletimizin ilgili birimleri teşvikler veriyor" ifadelerini kullandı.