Aydın'da KYK yurdunda asansör faciası: Bir öğrenci hayatını kaybetti

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda dün gece arızalanan asansörden çıkmaya çalışan Zeren Ertaş isimli öğrenci sıkışarak can verdi. Olayda 15 öğrenci de asansörde mahsur kaldı. Öğrenciler, yurt yönetiminin asansör sorununu uzun süredir görmezden geldiğini iddia ederek protesto düzenledi.

Aydın'da KYK yurdunda asansör faciası: Bir öğrenci hayatını kaybetti

Feci olayın ardından ihmal iddiaları gündeme geldi. TELE1’den Fırat Yeşilçınar ve Egehan Erkün, hem asansör firmasına hem de bakım ve denetimini yapan firmalara ulaştı. Firmalar sorumluluk almayarak topu birbirine attı.

Asansörlerin denetim ve muayenesini yapan Akreditest isimli firma yetkilileri, yurtta bulunan asansörlerin denetimlerini kendilerinin yaptığını söyledi. Kız yurdundaki denetimleri de Eylül ayında yaptıklarını belirten firma yetkilileri, kusurları raporladıklarını ancak bakım onarım firmasının gerekli çalışmayı yapmadığını ileri sürdü.

Kız ve erkek yurtlarının bakım ve onarımından sorumlu Irmak Asansör ise asıl sorumlu firma. Şirketin ortağı Mustafa Büyükyapıcı, sorumluluk almayarak denetimleri yaptıklarını iddia etti. Büyükyapıcı, asansörlere en son ne zaman bakım ve onarım gerçekleştirildiği sorusuna karşılık ise “bilgi veremeyeceğini” söyledi.

Büyükyapıcı, ihmal iddialarıyla ilgili ise “İhmal sizin görüşünüzdür. Gereken incelemeler yapıldı.” dedi. Ancak Büyükyapıcı’nın savcılığa henüz bir ifade vermediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

kaynak:cumhuriyet