Asgari ücrette mutabakat arayışı sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, asgari ücret tespit komisyonunun ikinci toplantısının pazartesi günü yapılacağını ve yeni asgari ücretin tarafların mutabakatıyla belirleneceğini söyledi.

Asgari ücrette mutabakat arayışı sürüyor

 

Aydın, Amasya’da bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Vali Osman Varol ile Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ı ziyaret ederek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı tarafından kendi adının verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Ardından Ticaret ve Sanayi Odası İl Başkanlığına giden Aydın, burada iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından Örenli Mahallesi’nde yapımı devam eden kalıcı konutları inceleyen Aydın, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aydın, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başladığını ve bu ayın sonuna kadar asgari ücret konusunu mutabakata bağlayacaklarını belirtti. “Diliyoruz ve umuyoruz ki, tarafların mutabakatıyla bir asgari ücret çıkacak. İktidarımız, hükümetimiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün küresel ve bölgesel krizlere rağmen, bütün ekonomik süreçlere rağmen vatandaşımızı enflasyona ezdirmemeye çalıştık.” dedi.

Aydın, 2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti bugün itibarıyla 11 bin 402 liraya kadar çıkarttıklarını hatırlatarak, yeni asgari ücretin de enflasyona ezdirilmeyecek şekilde belirleneceğini ifade etti. Aydın, her çalışan başına 500 lira asgari ücret desteği verdiklerini, bütün ücretlerde asgari ücret tarifesine kadar bir vergi muafiyeti getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Aydın, ayrıca Amasya’da yapımı devam eden kalıcı konutlar hakkında da bilgi verdi. Karadağ bölgesinde 16 binin üzerinde, Örenli bölgesinde ise 3 binin üzerinde kalıcı konutun inşaatının sürdüğünü belirten Aydın, “En kısa zamanda vatandaşımızı kalıcı konutlarında kendi ikametlerinde barındırmanın gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.