Asgari Ücrette En Güçlü Tahmin: 15 Bin 500 TL!

Asgari ücrette yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte merak edilen soru, asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret çalışmaları hakkında açıklama yaptı ve en makul çözümü bulacaklarına inandığını söyledi. Peki asgari ücrette en güçlü tahmin ne?

Asgari Ücrette En Güçlü Tahmin: 15 Bin 500 TL!

Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücretin sadece 7 milyon asgari ücretliyi değil, özel sektörde çalışan tüm kişileri etkilediğini belirtti. Bayram, geçtiğimiz dönemde yüzde 34’lük bir zam yapıldığını hatırlatarak, bu yıl da ciddi bir zam beklediklerini ifade etti. Bayram, asgari ücretin Avrupa’daki rekabet koşulları dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bayram, asgari ücretin 500 doları aşmasını beklediklerini ve 15 bin 500 TL civarında olmasını öngördüklerini söyledi. Bayram, asgari ücretin artmasıyla birlikte vergi dilimi, işsizlik maaşı, GSS primi gibi kalemlerin de etkileneceğini ve çalışanların alım gücünün artacağını kaydetti. Bayram, son 6 aylık enflasyonun yüzde 38’ler civarında gelmesi beklenmesi durumunda, asgari ücretin enflasyon farkı kadar bir tutarı yansıtacağını belirtti.

Asgari ücretin belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları devam ediyor. Asgari ücretin 2023 yılı için ne kadar olacağı, komisyonun son toplantısında açıklanacak.

kaynak:cnntürk