Asgari ücret 7.700 lira mı olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra beklenti yükseldi! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir konuşmada enflasyonun neden olduğu refah kaybını asgari ücreti ciddi bir şekilde artırarak gidereceklerini söyledi. Yapılan bu konuşma üzerine kulislerde enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte asgari ücretin 7.700 lirayı bulacağı konuşuluyor.

Asgari ücret 7.700 lira mı olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra beklenti yükseldi! İşte detaylar…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aralık ayının yaklaşması ile beraber işçi kesimin ana gündem maddesi asgari ücret oldu. Merak edilen en önemli konulardan bir tanesi asgari ücretin ne kadar olacağı?

İktidar kanadından yapılan her açıklamada Aralık ayıyla beraber asgari ücrete ciddi bir zam yapılacağı söylenirken, asgari ücret için kulislerde rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısında bakanlarına "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler." dediği öğrenilmişti. Erdoğan'ın son açıklamasında "Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" ifadelerini kullanması ise beklentiyi daha da yükseltti.

7 BİN 700 LİRAYI BULMASI BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında yapacağı toplantılarla 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni asgari ücreti belirleyecek. CNN Türk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün" dedi.