Altay'dan öğrencilere müjde!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi'nin 31 ilçede bahar ve yaz dönemi boyunca hayata geçirdiği çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Altay, 'Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl üniversiteye hazırlanan 23 bine yakın 12. sınıf öğrencimize 1.500 lira destekte bulunmuştuk. Bu desteğimizi bu yıl iki katına çıkararak 3.000 lira yapma kararı aldık' dedi.

Altay'dan öğrencilere müjde!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin bahar ve yaz dönemi yatırımlarını değerlendirdiği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen programda konuşan Başkan Altay, memleket sevdasıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Başkan Altay, “İnsan; sevdası için, yarını için hayal kurar. Bizim sevdamız da yarınımız da Konya’dır. Tek derdimiz de Konya’ya ve Konyalılara hizmet etmektir. Konya, hepimizin sevdası, geçmişi ve geleceğidir. Bizler bir olursak, birlik olursak, haktan, hakikatten yana olursak; Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ ULAŞIMINDA EN UCUZ ŞEHİR KONYA

Başkan Altay, Konya’nın Türkiye’nin coğrafi olarak en büyük, nüfus olarak da 6. büyük şehri olduğunu anımsatarak, “Konya’mızda, toplu taşıma hizmetleri oldukça önem taşıyor. Konya’mız 30 büyükşehir arasından, tam bilet toplu ulaşım ücretlerinin en ucuz olduğu üçüncü şehirdir. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerden neredeyse yarı yarıya daha ucuza toplum ulaşım sağlıyoruz. Fakat daha da güzel bir şey var; öğrencilerimiz için indirimli ulaşım ücretlerinde Türkiye’nin en ucuz şehri, 4 lira ile Konya’mızdır” dedi. 

BAŞKAN ALTAY’DAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Konuşmasında öğrencilere bir de müjde veren Başkan Altay, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl üniversiteye hazırlanan 23 bine yakın 12. sınıf öğrencimize 1.500 lira destekte bulunmuştuk. Bu desteğimizi bu yıl iki katına çıkararak 3.000 lira yapma kararı aldık. Başvuruları Ekim ayının ilk haftasıyla birlikte almaya başlayacağız. İnşallah 27 bin öğrencimizin, toplamda 81 milyon lirayı bulan bu desteğimizden yararlanmasını hedefliyoruz. Gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyor, her birine hayat boyu başarı ve sağlık temenni ediyorum” cümlelerini kullandı.