Ali Yıldız uyarıyor! Saçınızı bu şekilde yıkamayın!

Saçları temizlerken yapılan bazı hatalar fark etmeden saç dökülmesine neden olur. Peki saçlarınızı doğru şampuanlıyor musunuz? İşte saç dökülmesine sebep olan yıkama yöntemi.

Ali Yıldız uyarıyor! Saçınızı bu şekilde yıkamayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da işini severek yapan Kuaför Modelist Ali Yıldız saçlarınız hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.


Duşta saçımızı yıkarken yaptığımız ufak bir hata bile saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saçımızı şampuanlarken hızlı hızlı hareket edip, tırnaklarınızla saç diplerinizi kazır gibi yıkarsanız erken yaşta kelleşme stresi başlar :) .

Bunun yerine şampuanı elinize döküp hafif hafif parmak uçları ile dairesel masajlar yapın ve saçınızı yıkayın. Kesinlikle saç tellerinize baskı uygulamayın. sertçe ovalayınca daha temiz olacağını mı sanıyordunuz? Bence bu fikirden hemen vazgeçin. Hangimiz kel olmak isteriz ki?

BU BİLGİLERE DİKKAT

Saçlarınızın dökülmemesi ve sağlıklı olması için sık yıkama yapmayın. Bu saçınızın doğal dengesini bozar. Belli aralıklarla yıkama yapın, saçınızın yağa da ihtiyacı vardır. Çok sıcak bir su tercih etmeyin. Bu saçlarınızın kurumasına neden olur. Şampuanı çok fazla kullanmayın ve bir yere biriktirmek yerine yayarak yıkama yapın. En önemli bilgilerden birisi ise şampuanın üzerinde yazan saç tipine göre şampuan seçimi yapmaktır. Kuru bir saç tipine sahipseniz yağlı saçlar için şampuan satın almayın. Bu durum saçınıza iyi gelmeyecez.