Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasakları Sonrası Taban Yaptılar: Dört Şirketin Hisseleri Alt Üst Oldu

İzdemir Enerji, Tatlıpınar Enerji, Ofis Yem ve Enerya Enerji gibi halka arz edilen dört şirketin hisseleri, Borsa İstanbul'un aldığı açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrası sert düşüş yaşadı.

Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasakları Sonrası Taban Yaptılar: Dört Şirketin Hisseleri Alt Üst Oldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) izniyle halka arz edilen İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji şirketleri, Borsa İstanbul'un açığa satış ve kredili işlem yasağı getirme kararının ardından dün taban fiyat seviyelerine geriledi.

Borsa İstanbul, 31 Ağustos itibarıyla İzdemir Enerji, Ofis Yem ve Tatlıpınar Enerji için açığa satış ve kredili işlem yasağı getirme kararı almıştı, ayrıca 6 Ağustos'ta da bu üç şirket için 7 Ekim seans sonuna kadar brüt takas tedbiri uygulanacağını açıklamıştı. Kredili işlem ve açığa satış yasakları, brüt takas tedbiri uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Değerinin Üç Katını Görmüştü

İzdemir Enerji, 16 Ağustos'ta 19 TL'den işleme açıldıktan sonra 14 günlük tavan serisiyle yüzde 278,4 prim yaparak 71,89 TL'ye kadar yükselmişti. Ancak son iki gün içinde yaşanan taban fiyat hareketleriyle hisse fiyatı 59 TL seviyesine geriledi. Ofis Yem de 15 günlük tavan serisi sonrasında yüzde 315,4 prim yapmış, ancak dünkü taban fiyat hareketi ile birlikte fiyatı 101,7 TL'ye düştü. Tatlıpınar Enerji ise 13 günlük tavan serisi sonucunda yüzde 277,8 getiri sağladıktan sonra dünkü taban fiyat hareketi ile 76,5 TL seviyesine geriledi.

Enerya Enerji de 10 günlük tavan serisi yaparak yüzde 158,5 prim sağladı, ancak dünkü taban fiyat hareketi ile hisse fiyatı 206,5 TL'ye indi.

Uzmanlar, bu tavan ve taban fiyat hareketlerini göz önünde bulundurarak küçük yatırımcıları uyardı. Bu şirketlerin halka arz fiyatlarının son aylarda 2-3 katına çıktığını ve ardından kar satışlarının geldiğini belirten kaynaklar, küçük yatırımcıların bu düşüşü takip ederek birçok şirketin hisse fiyatlarının taban seviyelerine düşmesine neden olduğunu ifade etti.
kaynak:yeniçağ