2024 KYK burs ve kredi tutarları belli oldu! Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ne kadar alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ekim'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 2024 yılında ödenmeye başlanacak KYK burs ve kredi tutarlarını duyurdu. Buna göre, lisans öğrencilerine 2000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 4000 TL, doktora öğrencilerine ise 6000 TL burs veya kredi verilecek.

2024 KYK burs ve kredi tutarları belli oldu! Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ne kadar alacak?

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından her ay öğrencilere sağlanan KYK burs ve kredisi, şartları taşıyan lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere karşılıksız veya geri ödemeli olarak hesaplarına yatırılıyor. Öğrenciler, başvuru sürecinde tercih ettikleri burs veya kredi türüne göre ödeme alıyorlar.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı için KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında alındı. Başvuru sonuçlarının ise Kasım-Aralık ayı gibi açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları GSB’nin resmi internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

KYK burs ve kredisi alan öğrencilerin, eğitim süresi boyunca başarı durumlarını takip etmeleri gerekiyor. Öğrencilerin, genel not ortalamasının en az 2.00 olması, disiplin cezası almamış olması ve devamsızlık yapmamış olması şartları aranıyor. Aksi takdirde, burs veya kredi kesintiye uğrayabiliyor.

KYK burs ve kredisi alan öğrencilerin ayrıca mezuniyet sonrasında geri ödeme planlarını takip etmeleri gerekiyor. Burs alan öğrencilerin geri ödeme yapmaları gerekmiyor. Ancak kredi alan öğrencilerin, mezuniyetlerinden iki yıl sonra geri ödeme yapmaya başlamaları gerekiyor. Geri ödeme planları GSB’nin resmi internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor.