2023'te asgari ücrete zam geliyor! Temmuz zammı kesinleşti

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı tartışmalarının son noktasını koydu. Başkan Erdoğan, seçim beyannamesinde asgari ücret zammı için refah payı detayını duyurdu ve bu sayede önümüzdeki aylarda asgari ücretin artması kesinleşti.

2023'te asgari ücrete zam geliyor! Temmuz zammı kesinleşti

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Başkan Erdoğan'ın mesajı ve asgari ücretle ilgili yapılacak zam uygulaması hakkında ayrıntıların çalışmasına dair detaylar.

Son dakika maaş zammı haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ek zam tartışmalarının son noktasını koydu.Erdoğan, seçim beyannamesinde açıkladığı üzere Temmuz ayında asgari ücret artışı kesinleşti.

Asgari ücrete 2023 yılının ikinci döneminde ne kadar artış uygulanacak? İşte maaş alan milyonları etkileyen son dakika gelişmelerin detayları...

ASGARİ ÜCRETE ZAM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinde 32 milyon çalışanın kaliteli ve güvenli bir çalışma ortamına kavuşması için söz verdi. Beyannamede, en düşük emekli maaşının 5500 liradan 7500 liraya yükseltilmesinin ardından, asgari ücret zammının da Temmuz ayında kesinleştiği belirtildi.

Bu zam, 8 milyon çalışanı doğrudan ve tüm vatandaşları dolaylı olarak etkileyecektir.

ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her zaman teklif edilebilir ve yeni asgari ücret belirlenebilir. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi ara zam yapılacak. Haziran ayı enflasyon oranı belirlendikten sonra, asgari ücretlilerin yanı sıra memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşecek.

Asgari ücret, yılın başında yüzde 54.66 artışla net 8 bin 506 lira, brüt 10 bin 8 lira olarak belirlendi. Haziran ayı enflasyon oranına göre, ara zam yapılacak ve asgari ücret de değerlendirilecek. Yapılacak değerlendirme, yıllık enflasyon farkı, işverenin prim yükü gibi birçok faktörü dikkate alacak. Asgari ücret zammı için yüzde 20, 30, 40 gibi değerlendirmeler yapılabilir.

Yüzde 20 artış durumunda, brüt asgari ücret 12 bin 10 lira, net asgari ücret ise 10 bin 200 liraya yükselir. Eğer yüzde 30 artış gerçekleşirse, brüt asgari ücret 13 bin 10 lira, net asgari ücret 11 bin 50 lira olacak. Yüzde 40 artış durumunda ise, brüt asgari ücret 14 bin 11 lira, net asgari ücret 11 bin 908 liraya ulaşacak. 7 milyon 131 bin çalışanın sigortalarının yüzde 41'i, asgari ücretle çalışıyor. Bu nedenle, asgari ücret zammı tüm vatandaşların ilgisini çekiyor.