2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret için konuşulan rakamlar neler? Yapılacak zam oranı ne kadar olur?

Milyonların gözü açıklanacak asgari ücret rakamında. Asgari ücret zammı için tespit komisyonu farklı tarihlerde toplanacak. Yapılan ilk görüşmede yol haritası çizildi ve toplantı tarihlerinin duyurusu yapıldı.

2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret için konuşulan rakamlar neler? Yapılacak zam oranı ne kadar olur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdiye kadar iktidar tarafından yapılan açıklamalar asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde olmuştu. Merakla beklenen ücret ne zaman duyurulacak?

ASGARİ ÜCRET 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yapılan ilk toplantı sonrası komisyonun hangi tarihlerde toplanacağı açıklandı. Yapılan bildiriye göre ilk toplantı 7 Aralık’ta ikinci toplantı ise 14 Aralık’ta yapılacak.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret takvimiyle ilgili açıklama yaparak "Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00'da, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00'da yapılacak." şeklinde konuştu.

Bu kapsamda 14 Aralık’taki toplantıdan karar çıkması durumunda asgari ücret zammı 14 Aralık’ta duyurulabilir. Buradan bir karar çıkmaması durumunda ise üçüncü toplantı ya da Kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar beklenecek.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

Asgari ücret zam oranı beklentileri yüzde 30’dan yüzde 100’e kadar değişiyor. Konuya ilişkin net kararı komisyon önümüzdeki günlerde verecek.