Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Magro Konya'da

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret eti. Ziyarette iklim değişikliğine karşı yapılması gereken çalışmalar üzerine duruldu.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Magro Konya'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Konya’yı daha yakından tanımak için ziyaret eden Büyükelçi Magro, Türkiye'nin çevre konularındaki çalışmalarını önemsediklerini kaydetti.

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ

Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı imzalamasının ardından iki ülke arasında bu konuda işbirliği yürütüldüğünü belirten Büyükelçi Magro, çevre ve suyun korunması konusunda birlikte çalışabileceklerini söyledi.

KONYA EN ÇOK ETKİLENECEK ŞEHİRLER ARASINDA

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay da, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek şehirler arasında Konya’nın birinci sırada geldiğini hatırlatarak, “Konya’nın çevre açısından ve tarım açısından iyi değerlendirilmesi ve çalışılması gerekiyor. Sizin de bu hassasiyet ile şehrimizde bulunuyor olmanızdan dolayı büyük memnuniyet duyduk. Çünkü Konya’nın gıda üretiminin sürdürebilirliği sadece Konya için değil tüm dünya için önemli. Onun için coğrafyadaki her damla suyu dikkatli kullanmaya, üretime yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ziyaretiniz bizleri için kıymetli ve önemli.” diye konuştu.